Eltűntek a nagyon akciós Ryanair-jegyek, olcsóbb a Wizz Air
2012. augusztus 29. szerda, 07:30

Kiszedte az összes "Wizz-fingató" jegyet a Ryanair a foglalási rendszerből, ezzel viszont jóval drágábbá vált versenytársánál. Végülis csak annyi történt, hogy Budapestről is ugyananyiért adja a legolcsóbb jegyeket, mint máshonnan, ezzel viszont a legtöbb párhuzamos útvonalon nem versenyképes. A Ryanair az elmúlt hónapokban csendben egyre feljebb vitte a legalacsonyabb árkategóriát, már csak ritkán ad 10 euróért jegyeket, most épp 12 euró a legjobb ajánlat. Viszont Budapestről eddig külön szuperakciós jegyeket árult, hogy lenyomja a Wizzt, ezek voltak a 49, 599, 999, vagy épp 1490 forintos jegyek. Ezek tűntek el hirtelen teljesen a rendszerből.

A Wizz közben nem babrált. Stabilan adja az 5 és a 10 eurós jegyeket a legtöbb útvonalra, az 5-ösök sok esetben Xclusive Club tagság nélkül is elérhetők.

A kérdés már csak az, hogy a magát pofátlan és hazug módon az egyetlen ultra low-cost cégnek becéző Ryanair most visszavesz egy kicsit, vagy csak felkészül a következő nagy árcsökkentésre és épp felkészül az átárazásra. Mindenesetre pénteken újra Pestre jön a Ryanair vezére és sajtótájékoztatót tart a cég "világuralmi terveiről".

Elvileg már egészen december 18-ig rendelkezésre állnak az akciós (12 eurós) jegyek, de a legtöbb útvonalat még nem árazták át és inkább csak november végéig érhetők ezek el. A másik probléma a Ryanair áraival az, hogy a legalacsonyabb árkategória kifogyása után a következő árszint jóval feljebb van, 20 euró felett. Tehát akár 49, akár 599, akár 3600 forint a legolcsóbb jegy, a következő lépcső 6700-nál van. A Wizznél maradtak az 5, 10, 15, 20 eurós lépcsők.

A legolcsóbb útvonalak továbbra is azok, ahol a két cég párhuzamosan repül: Eindhoven, Milánó két reptere, London két reptere, Brüsszel-alsó, Róma. Barcelona és Madrid drágult, 6 ezer forint alatt most kevés jegy van csak.

Ha választani kell, inkább arra tippelünk, hogy kis szusszanás után a Ryanair újra megszórja a rendszert a filléres jegyekkel, addig viszont a Wizznél érdemes inkább keresgélni. Már csak azért is, mert bármikor bejelenthetik, hogy baromira sikeres az új kézipogyószabály tesztje, vagyis fizetőssé válnak a nagyobb kézik. Aki viszont előtte foglal, még ingyen viheti a nagyobb fajta gurulóst is a fedélzetre.

 

 

 
Comments (1)
változás
1 2012. augusztus 30. csütörtök, 00:05
fapados
Vissza is jött pár 599 forintos jegy, de átlagban még mindig a Wizz olcsóbb. Persze lehet, hogy csak pár óráig, kérdés, mit jelent be a Ryanair délben.
Please register or login to add your comments to this article.

Minden a fapadosokról

Hirdetés

Bejelentkezés