Tengerpartok, hegyek pár ezer forintért - hova utazzunk nyaralni?
2010. április 12. hétfő, 21:14

Legfőbb ideje, hogy áttekintsük az olcsó nyaralási lehetőségeket - már csak azért is, mert több kérdést is kaptunk ezekkel kapcsolatban az olvasóktól az elmúlt hetekben. Az időzítés azért is jó most, mert a Ryanair kissé mérsékelte az árakat néhány Pozsonyból elérhető nyaralójáratnál. A lényeg, hogy Budapestről a Wizz Airrel több olasz nyaralóhely elérhető párezer forintból, Pozsonyból drágábban ugyan, de még mindig a 10 ezer forintos határ alatt lehet utazni kitűnő helyekre. Aki pedig nem ragaszkodik a tengerparthoz, az easyJet néhány ezer forintos genfi jegyeit is választhatja.

Jelen összeállításunkban nem foglalkozunk az átszállásos verziókkal, csak a közvetlenül elérhető célállomásokkal. Még mielőtt a célállomásokig és az árakig eljutunk, újra felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Wizz csomagpolitikájának változása miatt a feladott poggyásszal utazók számára a Wizz jóval kedvezőbb lehetőséget nyújt a Ryanairnél - érdemes korábbi cikkeinket elolvasni a témában, de a lényeg, hogy a Wizznél 15 euróért egy 32 kilós pogyó adható fel, a Ryanairnél pedig 15, sőt nyárra 20 euróért maradt a 15 kilós súlyhatár. Persze aki el tud menni nyaralni kézipoggyásszal, annak az ingyenes. Ismét elmondjuk: az árak teljes árak, de a kártyadíjat nem tartalmazzák - ezek mindhárom cégnél máshogy kerülhetők ki, lásd itt.

Aki Budapestről akar indulni és olcsó tengerparti nyaralásra vágyik, lényegében az olasz célállomások közül választhat. Trevisoból, amit 2990 forinttól kínál a Wizz, közvetlen buszok járnak például Jesoloba. Forlira hegyekben állnak a 3990 forintos jegyek, innen Rimini és környéke van közel. Nápoly, illetve a csodálatos Amalfi partvidék esetében kevesebb az olcsó jegy, de azért akad még főidényre is 5990, illetve 7990 forintos. Júliustól indul a Wizz pisai járata, amivel végre Toszkána is olcsón elérhető lesz. Az új járatra sokáig 7990 forinttól kínálták a jegyeket, a múlt héten leárazták őket 5990-ra. Nem tengerpart, de például a Garda-tóhoz tökéletes Bergamo, ahova a sok 3990-as jegy mellé a nyárra megnyíló csütörtöki járatokra becsúsznak 2990 forintos ajánlatok is.

Az olasz célállomásokról még annyit, hogy többségük Temesvárról még olcsóbban, nem egyszer 1 euróért elérhető, a Dél-Magyarországon élőknek ez jó alternatíva lehet. Szintén az olasz célállomásokkal kapcsolatosan fontos, hogy az augusztussal nagyon kell vigyázni, mert az összes digó akkor megy szabira, a szállásárak nagyon megemelkednek.

Budapestről egyébként a legolcsóbban Weeze érhető el Wizz Airrel, ahova bőven vannak 2990 forintos jegyek, sőt visszaútra 1390-es (5 eurós) is akad. Persze messze nem tengerpart, illetve vonzó célpont, esetleg Amsterdam közelsége teheti izgalmassá. Ahova persze drága a buszjegy, inkább autót érdemes bérelni egy csapatnak.

A Wizz nyaralóútvonalai (Korfu, Mallorca, Burgasz) drágák, Burgaszt érdemes figyelni, oda el lehet időnként csípni 10 ezer alattiakat júniusra.

Aki a hegyekbe vágyik nyaralás gyanánt, az easyJet genfi járata a legjobb megoldás. Pár napja egy magyar nyelvű játékra benevezőknek küldtek egy promo kódot, amivel 1500 forinttal lehet csökkenteni a jegyárat. A kód: VIRAL2010. Mivel Genfbe májusra 3450 forintért is van jegy (pl. 12.-re), ez a kóddal 1950 forintért megszerezhető. De nyárra is van alig 5 ezer forint feletti ajánlat, ami a kóddal 4K alá vihető. Ez a kód a forintos devizanemben adott foglalásokra érvényes, persze az összes easy-útvonalon.

A Ryanair budapesti indulással nem kínál nyaralóhelyeket. Esetleg Skócia lehetne izgalmas, de gyakorlatilag nincs 10 ezer forint alatt jegy Prestwickbe.

Pozsonyból viszont sok kitűnő tengerparti úticél lépett be a Ryanair kínálatába. Meglepő módon Mallorca esetében a napokban leárazták a júliust, van bőven jegy 19,99 euróért is, de 34,99-ért még több. Gironába, vagyis a Costa Bravára júliusra is akadnak 28,99 euróért jegyek, sajna Alicante és Malaga nincs olcsón. Éppen a 10 ezres határon el lehet viszont utazni Szardíniára és Szicíliába: mind Algheroba, mind Trapaniba 34,99 eurótól indulnak a jegyek.

A lényeg: ezeknél nem érdemes olcsóbbat várni. Persze lehet, hogy ha nincs jó töltés, last minute lejön 10 eurót, de akkor meg a szállással lehetnek gondok. Ha tengerre mennénk, mi most foglalnánk a felsorolt lehetőségek közül.

 
Comments (2)
olcsóság
2 2010. április 13. kedd, 21:29
fapados
A fapadosinfo szóhasználatában az olcsó a 10 ezer ft alatti jegyeket jelenti, a nagyon olcsó pedig az 5 ezer alattiakat. Ennek tehát nincs köze realitásérzékhez, sima ténymegállapítás. A "kevesebb" arra vonatkozik, hogy Forliba lényegében minden járat 4 ezer, Nápolyba azért keresni kell a jó ajánlatokat. Amúgy örülünk, hogy még nyárra is ilyan sok olcsó jegy van.
-
1 2010. április 13. kedd, 20:55
reiseburo
"kevesebb az olcsó jegy, de azért akad még főidényre is 5990, illetve 7990 forintos"

hmmm. ha mar ez is draga, akkor talán elszállt a realitásérzékünk finoman fogalmazva.
Please register or login to add your comments to this article.

Minden a fapadosokról

Hirdetés

Bejelentkezés