Megjött a Ryanair nyári menetrendje, újraindul a Budapest-Glasgow járat
2009. október 22. csütörtök, 16:24

Erre se gondoltunk volna: újraindul a héten megszűnő Budapest-Glasgow Prestwick járat a nyári menetrend életbe lépésekor. Egyéb változás Ferihegyről nincs, Pozsonyból is csak apróságok. Napi 3-ról visszaáll a 2 londoni járat és megszűnni látszik Róma. Egy biztos: most foglalni nagy lúzerség, elég magas árakat tett a Ryanair a rendszerbe jövő nyárra. Várni kell.

A Budapest-Prestwick útvonal volt az, aminek megszűnésével 7-ről 3-ra szűkült a Ryanair budapesti járatainak száma. Mi már azt is jó hírnek könyveltük volna el, ha nem lett volna további vágás az új menetrendi időszakban, ehhez képest kellemes meglepetés a járat újraindulása.

Skóciába Pozsonyból is könnyebb lesz eljutni. Télre visszavágták az edinburgh-i járatok számát 4-ről kettőre, jövő nyáron azonban újra heti 4 járat lesz. Londonba viszont a télre bedobott plusz napi egy járattól búcsúzhatunk, újra napi 2 gép megy majd Stanstedre. Brüsszel-délre 4 helyett 3 járat megy majd hetente és Gironába is szűkítik a heti 3-at 2-re. Ez nyárra nem jó hír, bizonyára más útvonalakon zsírosabb turistákat lehet azzal a géppel a Costa Bravára reptetni.

Ami a legmeglepőbb, hogy a SkyEurope kifingatására indított római járatot úgy tűnik feladja a Ryanair. Erre az útvonalra a Wizz is benyomult és csodálkoznánk, ha a lilákkal nem bírná a versenyt a nagy ír cég. Lehet, hogy máshova jobban kellenek azok a gépek nyáron és hagyják, hadd szenvedjen a Wizz, de az is lehet, hogy épp megbeszélték egymással, hogy kié legyen ez a piac. Ez más esetekben is gyanús volt, hiszen egyáltalán nem repülnek közös útvonalat és a két cég tulajdonosi struktúrájában is volt átfedés.

 
Please register or login to add your comments to this article.

Minden a fapadosokról

Hirdetés

Bejelentkezés