Olcsó pozsonyi parkolás
2009. január 19. hétfő, 09:05

Továbbra is sok jó kis célállomásra vannak nagyon olcsó jegyek Pozsonyból, de a parkolás gond lett, mióta megszűntették a reptér mellett a P2-es parkolót. Fruzsi azonban talált megoldást, 1200 ft/nap igazán baráti ár, főleg összevetve a reptéri parkoló áraival. Következik tehát Fruzsi írománya, amit ezúton is köszönünk.

Mivel mi is sokalltuk a reptér saját parkolójának díjait, napokig bújtam a netet, találtam is sok parkolási infót, a reptérre menő busz vonalán és másik végállomásánál is. De az igazi megoldást a szlovák nyelvű keresés hozta meg, amivel megtaláltam az alábbi oldalt:
A honlapon nem sok van, de a lényeg a cím, és a napi 150 koronás (kb. 1200 Ft) díj. Mi GPS-szel találtunk oda, a várost keletről elkerülő úttól kifelé található, nem messze a reptértől. Minket a házszám alapján nem pontosan oda vitt a gép, de azért megtaláltuk, a szomszédjában lévő, sárga táblákkal jelzett motelt lehet inkább észrevenni. Szerintem a srác ráérzett a kínálati hiányra és családi vállalkozásban, az udvarokun épített egy fedett parkolót. Az anyuka van otthon és intézi az ügyeket. 24 órás, nem néztek ránk csúnyán, amikor éjfélhez közeledve átvettük a kocsit, a londoni járat landolása után. Teljesen nyugodtan hagytuk ott a kocsit, valami papírt is írtunk.
Mi onnan taxival akartunk tovább menni, a néni telszámokat is adott - néhány orosz-szlovák-angol kísérlet után kiderült, hogy jól beszél magyarul -, de aztán a buszos közlekedés olyan flottul ment, hogy ezt is megspóroltuk. Az udvarról kilépve nekünk balra kellett volna haladni a reptér felé, de a közelebbi buszmegálló jobbra van, tehát kicsit vissza. Innen, a Majerská megállótól a 67-es buszról az ötödiknél, a Slowackého-nál kell leszállni, kb. 6 perces út. Ott ugyanabban a megállóban áll meg a 61-es, ami kivisz a Letiskohoz /reptérhez. Ez is csak kb. 7 perc volt. Minden járat a menetrend szerint jött, pontosan. 4 és 23 óra között járnak, a 61-es 23.25-ig, az biztos, hogy mi 23 óra után szálltunk át.
Két dolgon aggódtunk csak kicsit:
- nem volt autópálya matricánk, pedig szerintem a Pozsony előtti kis szakaszra kellett volna
- nem volt buszjegyünk, abban a megállóban és a járaton nem lehetett venni (a sofört nem kérdeztem). egyébként nem lett volna sok, mert a 10 perces jegy csak 14 korona, abból kellett volna 4 db. Kaller nem jött :)
Úgy látom, jegyárus bolt nem sok van (http://www.imhd.sk/ba/index.php?w=392b3433292c1f252e362f34332523ef2f262e29&lang=en), automata biztos több, de mi nem láttunk.
Összefoglalva: mindenkinek bátran merem ajánlani, mi újra így csinálnánk.
 
Comments (1)
Még mindig működik
1 2010. október 04. hétfő, 10:19
beakinga
Mi most jártuk meg Alicantet Pozsonyból, ebben a parkolóban voltunk, csak ajánlani tudom. Még mindig 5 euró és beszélnek magyarul. Viszont én a Ryanair-rel most repültem először és utoljára, mert mindkét irányba sokat késett, cirkuszoltak a kézipoggyásszal és mintha nem is repülőn ülnék, hanem egy mozgó shopban, folyton valamit rám akarnak sózni...
Please register or login to add your comments to this article.

Minden a fapadosokról

Hirdetés

Bejelentkezés