Eltűntek az olcsó Wizz-jegyek, egekben a WAX
2011. január 18. kedd, 22:37

Tényleg nem értjük, mi a francot csinál a Wizz Air árazócsapata. Pár hete még hegyekben álltak az olcsó jegyek januártól márciusig, most meg nagyítóval kell keresni az ilyeneket. Április utánra pár kivétellel csak lúzerek foglalnak, olyan horror árak vannak. Ráadásul nem az történt, hogy a fogyás vitte fel az árakat, hanem sok esetben belenyúlt az árazó ember és felemelte. Wizz átlagárunk, amit a WAX index jelez, sokkal magasabb most, mint tavaly ilyenkor. Ha a mostani helyzet fennmarad, kénytelenek leszünk újra felfedezni Pozsonyt és a Ryanairt.

Épp ideje, hogy újra publikáljuk a WAX-ot. Regisztrálgattuk mi az elmúlt hónapokban is, de sokáig olyan csekély változások voltak csak, hogy nem akartuk róla feleslegesen fosni a szót. Minden futásnál az látszott, hogy először februárig, majd márciusig tök olcsók a jegyek, minden útvonalon sok az alapáras ajánlat. Az teljesen természetes jelenség, hogy amikor az áprilisi, majd a májusi jegyek is bekerülnek az indexbe, akkor az emelkedni kezd, hiszen tavaszra megpróbálkozik mindig a Wizz a drágább jegyekkel. De az áremelkedés sokkal nagyobb lett a tavalyinál: a WAX 2010 január közepén 9156 forint volt, most meg 15573. Ez főleg az októberi eleji mélyponthoz, a 9656 forinthoz képest látványos növekedés, persze akkor még a november-február időszak árait néztük, most meg a március-júniust.

 De nem csak a tavaszi jegyek nevetséges drágasága okozza az index komoly emelkedését. Mondjuk finoman szólva is nevetséges, hogy szinte egész nyárra berámolták minden londoni járatra a 21990 forintos jegyeket, aztán hozzá se nyúltak már hónapok óta. Illetve ugyanez volt a helyzet az egész nyári menetrendi időszakra, de mostanra legalább az áprilist és a májust elkezdték lejjebb vinni, de véletlenül se mennek 10 ezer forint alá. Ez azonban nem minden, télre, februárra és márciusra több útvonalnál lazán megemelték az alapárat: Brüsszelnél 1 kivétellel teljesen eltűntek a 3990 forintos jegyek, s csak 5990-asok vannak, Eindhovennél pedig kettőt ugrottak, az eddigi 3990 helyett 7990 forintosak a legolcsóbb jegyek. Ki érti ezt?

Pozitív változást annyi láttunk az utolsó két WAX-vizsgálat között, hogy például a májusi római jegyünk lejött 22-ről 17 ezerre. Hurrá. Az is jó hír lenne, hogy néhány tavaszi cataniai jegy lejött 7990-ről 5990-re, de épp nem lehet olyat kisakkozni, hogy fél hetes, vagy 1 hetes kanyarra mindkét irányba kikapjuk ezt az árat.

Természetesen a nyaralójáratokat is drágán nyitották meg, persze az első járatok hazaútja idén is olcsó. Sőt, Burgasz esetében a második is, csakhogy kifelé a legelső járat drága, ezt sem lehet mindkét irányba összekombinálni.

Egy szó mint száz, ez így szar, reméljük, pár hét múlva már csak egy kisiklásnak számít a friss magas WAX-érték és vissztér a Wizz a korábbi árazáshoz. 

 
Comments (15)
köszi
15 2011. január 27. csütörtök, 11:39
nemet.abel
Köszi a gyors infot, valóban érdekes, hogy pont ezeket a járatokat törölték, pedig a karneváli időszakban voltak 40-50.000 Ft-os jegyek is a rendszerben.
Velence
14 2011. január 27. csütörtök, 11:26
tothmesz
A call center szerint kereskedelmi okokból törölték ezeket a járatokat, mert a téli időszakban kevesen foglaltak. Érdekes, hogy pont Velence egyik legnagyobb turisztikai eseménye, a Karnevál idejére esnek, mégsem tudtak megfelelő LF-t elérni?!
Egyesek szerint a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt az utóbbi időben gyakoriak voltak az olyan helyzetek, amikor kitérő reptérre kellett leszállni, és ezért csak jó időben indítják újra. Ennek ellent mond, hogy a romániai járatok tovább üzemelnek Trevisoba.
Velence
13 2011. január 27. csütörtök, 09:37
nemet.abel
Tud valaki valamit arról, hogy miért tűntek el a treviso-i járatok a Wizz rendszeréből február 8-március 27-ig?
Ferihegy 2
12 2011. január 24. hétfő, 12:57
Csigusz
A repülőtér kérésére 2011. április 2-től várhatóan 1 órával hosszabb lesz a 200E busz üzemideje, így már lesz esély közösségi közlekedéssel beutazni a késő éjjeli járatoktól. Ezek a 950-es buszokhoz csatlakoznak már, mert M3 ilyenkor már nincs.
Megállóhelyi meghirdetésű menetrend került bevezetésre a 200E-n, így a Ferihegy 1-ről tervezhetőbb lesz a befelé utazás (eddig kicsit értelmezhetetlen volt a külföldieknek és pontatlan, hogy csak T2-es indulás volt megadva).
Hírlik, hogy nem lesz hosszú életű a Weekendbus járata forgalmi és engedélyeztetési okok miatt.
Ferihegy 1-en az állomás mögött a busz útvonalára kell figyelni, illetve arra, hogy az ott lakók is előszeretttel jelentik be a több napja parkoló autókat.
Parkolás
11 2011. január 24. hétfő, 12:56
utifotos
Köszönöm a válaszokat!
Hétvégén jártam arrafelé, így megnéztem a parkolási lehetőségeket. A MALÉV uszoda előtti parkolók tényleg jónak tűnik, onnét 3-4 perc séta a felüljáró.
nem büntetnek?
10 2011. január 23. vasárnap, 21:18
keme
Szia Fapados!
Táblák vannak, de csak két-három helyen, és ott is csak jobb oldalon És csak azért, hogy az ott közlekedő buszok, és autók elférjenek. Én minden nap onnan megyek dolgozni, és soha nem kaptam még büntit. Viszont munkanap reggel 7-17 között igen nehéz találni közeli parkolót az átjáróhoz. Akkor tényleg jó ötlet a 3 sarokra lévő Malév sporttelep néhány utcai parkolója.
nem büntetnek?
9 2011. január 22. szombat, 22:56
fapados
Az index topicján valaki írta, hogy a túloldalon megállni tilos táblákat raktak ki és büntet a szerv. Erről van valakinek valami konkrét infója?
SAW
8 2011. január 22. szombat, 15:33
keme
Sziasztok!
Fenn vannak a SAW árak! :( rettentő drága... :( Malév kb30-35ért szokott lenni csomaggal, a másik sokkal jobban megközelíthető reptérre...ez így nem lesz jó :(
más: Ferihegynél a vasút túl oldalán tudtok parkolni a családiházak között. Akár, a már emlitett Malév sporttelepnél..Én ott lakom, szerintem teljesen biztonságos környék.
re: CFU, BOJ
7 2011. január 21. péntek, 11:13
fapados
Tavaly CFU-nál néhány 11 ezres volt a legjobb ár, de jellemzően a 17 ezres pörögtt, sokszor még drágább volt. Ha biztos lennék benne, hogy oda akarok menni, megvenném 17-ért és nem kéne naponta lesnem, hogy merre megy az ár. BOJ-nál nyilvánvalóan várni kell, júniusra sok 4-6 ezres volt tavaly, főidényre meg 8-11 ezer volt jellemző. Malév adott tavaly 29-ért retúrt Korfura, igaz, csak pár napig.
CFU, BOJ
6 2011. január 21. péntek, 09:37
ronaldinhogaucho
Nem tudom, tavaly milyen árakat regisztráltatok,de szerintem a CFU 17 ezres nyitó árai nem túl rosszak. Sokkkal olcsóbbak nem lesznek. Persze már a nyár közepén ezekből is elkezdett fogyni. BOJ viszont most már a legtöb időpontra drágább, mint CFU, pedig azért nem ugyanaz a kategória a 2 tengerpart...
CFU a Malév áraival összevetve meg pláne nem drága egyenlőre.
parkolás
5 2011. január 21. péntek, 09:31
ronaldinhogaucho
Én már parkoltam ott a túloldalon, kb. 200 m-re van a Malév uszoda, ott előtte lehet parkolni, viszonylag biztonságos környéknek tűnik, 1 hét alatt sem törték fel.
SAW + menetrend
4 2011. január 20. csütörtök, 22:47
raino
már benne van a menetrendben, maradt minden, csak 1 járattal (a vasárnapival) kevesebb. Igaz, ár még nincs hozzá, gondolom napokon belül lesz.

Ami a Wizz menetrendet érinti, jelenleg van egy ütközés, kedden és szombaton a marosvásárhelyi és a frankfurti járat üti egymást - valószínűleg Frankfurtba a mostani 11:20-as indulás helyett 14:00 lesz (vagy jön az ötödik gép:D)
nem olcsó
3 2011. január 20. csütörtök, 16:06
utifotos
Én még épp vettem 2 db 3990-es jegyet Eindhovenbe, de most tényleg szinte sehova sem lehet menni igazán olcsón. :(

Az oldalon már volt szó korábban a bécsi és a pozsonyi ingyenes parkolási tippekről. Viszont a Ferihegy-ről nem találtam infót. Van valami ötletetek? A vasútmegállónál épült gyalogos felüljáró túloldalán a házak között?
re: SAW
2 2011. január 19. szerda, 21:46
fapados
Csak ismételni tudom, ami a Wizz legutóbbi sajtóbeszélgetéséről szóló írásban is benne volt: direkt rákérdeztünk és Váradi József tutira mondta, hogy nyáron is lesz járat. Csak később hirdetik meg az engedélymizéria miatt. Azt mi számoltuk ki, hogy a jelenlegi menetrenddel a heti 4-ből 3 járat mehet tovább, 1 napon viszont már mind a 4 gépnek van programja.
SAW
1 2011. január 19. szerda, 18:00
szikor
Az mennyire biztos, hogy lesz nyáron is SAW? Mert már foglalnám a márc. végi kiruccanást, de amíg nincsenek fenn az árpilisi jegyek addig hiába... Van valami infó, hogy mikor töltik fel?
Please register or login to add your comments to this article.

Minden a fapadosokról

Hirdetés